Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept procesual civil. Editie revazuta, modificata si completata

ISBN/ISSN: 978-606-673-597-1
Pret de coperta: 85,00 RON
76,50 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

Intr-un stat de drept, nu poate exista democratie fara justitie, sistemul judiciar reprezentand o componenta esentiala pentru asigurarea existentei, valorificarii si respectarii drepturilor si libertatilor legale ale cetatenilor comunitatii.

Raporturile dintre stat si drept sunt extrem de complexe, statul fiind cel care creeaza dreptul, dar care trebuie sa respecte el insusi dreptul pentru ca actiunile sale sa nu devina arbitrale, sa se inlature riscul ca statul sa nu fie unul de drept.

Impreuna cu celelalte organisme cu atributii jurisdictionale, autoritatea judecatoreasca trebuie abordata si cercetata din punct de vedere functional si sub aspect organizatoric, al resorturilor ce stau la baza statutului ce reglementeaza activitatea personalului incadrat in organele respective.

Lucrarea Drept procesual civil, oferind – printr-o abordare stiintifica ampla si de profunzime, cu punctarea aspectelor problematice, dar si a celor mai actuale reglementari – o imagine clara a acestui domeniu juridic, prezinta o vadita utilitate atat pentru studenti, cat si pentru practicieni.

Detalii tehnice
Data Aparitiei21 apr. 2015
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini770
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si

Tratat de drept procesual civil. Vol. I

Principii si institutii generale.Judecata in fata primei instante
169,00 RON 152,10 RON

Tratat de drept procesual civil. Vol. II

Caile de atac. Procedurile speciale. Executarea silita. Procesul civil international
179,00 RON 161,10 RON