Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul de mostenire in noul Cod civil

ISBN/ISSN: 978-606-522-880-1
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 36,60 RON
25,62 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Cartea de fata – adresata in primul rand studentilor de la facultatile de drept, dar care poate fi utila tuturor celor interesati de materia mostenirilor in general – prezinta o analiza amanuntita a dispozitiilor Cartii a IV-a a Codului civil republicat in 2011, insistandu-se in special pe elementele de noutate. Cu toate acestea, avand in vedere faptul ca va exista o perioada tranzitorie in care se vor aplica in paralel ambele Coduri civile (Codul civil din 1864 si Codul civil din 2009), sunt prezentate si dispozitiile anterioare care continua sa se mai aplice.

Astfel, sunt tratate, atat din perspectiva reglementarii legale, cat si prin raportare la practica judiciara si la opiniile exprimate in literatura de specialitate, dreptul succesoral in general si conditiile pentru a putea mosteni, devolutiunea legala si devolutiunea testamentara, transmisiunea, indiviziunea si imparteala mostenirii.

Pe langa prevederile cuprinse in Codul civil, sunt prezentate si dispozitiile conexe din Legea nr. 36/1995 a notarilor publici si a activitatii notariale, republicata, care reglementeaza procedura succesorala notariala.

Detalii tehnice
Data Aparitiei05 nov. 2012
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini320
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
-11%
Indisponibila
Imagine Drept civil. Drepturile reale principale in reglementarea noului Cod civil

Drept civil. Drepturile reale principale in reglementarea noului Cod civil

editie revizuita si actualizata pana la data de 20 septembrie 2013
72,30 RON 64,69 RON
-30%
Imagine Curs de contracte civile

Curs de contracte civile

conform Noului Cod civil
49,00 RON 34,30 RON