Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Efectele obligatiilor civile

ISBN/ISSN: 978-606-678-569-3
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 28,90 RON
27,00 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Lucrarea trateaza materia reglementata de Titlul V „Executarea obligatiilor” din Cartea a V-a „Despre obligatii” in noul Cod civil. In materia efectelor obligatiilor, notiunile de obligatie si executarea acesteia, modalitatile de executare, plata, conditiile platii, persoanele care pot efectua plata, persoanele care o pot primi sunt elemente sine qua non.

Buna-credinta si diligenta in executarea obligatiei sunt notiuni ce se regasesc in noul Cod civil, avand consacrate doua sectiuni distincte in aceasta lucrare.

Ce se intampla in caz de neexecutare a obligatiei asumate? Traditional, ca efect al obligatiei, avem dreptul creditorului de a urmari si de a obtine de la debitor executarea intocmai a prestatiei, precum si de a obtine despagubiri in caz de neexecutare, executare cu intarziere sau necorespunzatoare. In temeiul noului Cod civil, creditorul are dreptul de a opta intre mai multe remedii/sanctiuni/mijloace juridice, cu observarea prioritatii executarii silite in natura.

Exista o ordine sau o ierarhie a mijloacelor juridice/remediilor/sanctiunilor? Poate renunta creditorul aprioric expres la unul dintre ele?

Detalii tehnice
Data Aparitiei19 iul. 2013
Categorie generalaStudii si monografii
Numar Pagini256
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
DE ACELASI AUTOR
Indisponibila
Credite pentru consumatori - Marian Nicolae, Ionut-Florin Popa

Credite pentru consumatori

Provocari legislative si tensiuni constitutionale romanesti
39,00 RON
Indisponibila
Imagine Teoria impreviziunii.Studiu doctrina si jurisprudenta

Teoria impreviziunii.Studiu doctrina si jurisprudenta

Studiu de doctrina si jurisprudenta
24,09 RON 21,67 RON