Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Exceptia de nelegalitate. Jurisprudenta Sectiei de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, vol. II

ISBN/ISSN: 978-973-1720-21-0
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 22,16 RON
19,94 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere
   Lucrarea prezinta solutiile si practica Sectiei de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in materia exceptiei de nelegalitate de la data intrarii in vigoare a noii Legi a contenciosului administrativ, nr. 554/2004 si pana la finele anului 2006.

   Demersul autorilor este justificat in primul rand de necesitatea aducerii la cunostinta publica, intr-o forma unitara, a deciziilor pronuntate, la nivelul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in materia exceptiei de nelegalitate. Aceasta necesitate decurge din faptul ca, desi constatarea legalitatii ori nelegalitatii unui act administrativ unilateral produce efecte numai intre partile litigiului, ratiunile ce privesc asigurarea unei practici judecatoresti unitare impun ca, in privinta aceluiasi act, exceptia de nelegalitate, ori de cate ori ar fi invocata, sa beneficieze de aceeasi dezlegare.

Detalii tehnice
Data Aparitiei12 mar. 2007
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini288
Tip copertaCarte brosata