Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Fond funciar. Culegere de jurisprudenta

Practica judiciara nationala. Practica CEDO. Decizii ale Curtii Constitutionale
ISBN/ISSN: 978-973-127-162-0
Pret de coperta: 70,00 RON
63,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere
   Cartea de fata, nascuta la circa 18 ani de la aparitia Legii fondului funciar nr. 18/1991 si la 4 ani de la modificarea acesteia prin Legea nr. 247/2005, este o reflectare a modalitatii in care vasta problematica aparuta in materia fondului funciar a fost solutionata de instantele din raza teritoriala a Curtii de Apel Cluj.
   Intrucat una dintre principalele deficiente cu care se confrunta sistemul judiciar roman, cu incidenta asupra calitatii actului de justitie si a credibilitatii justitiei, este practica judiciara neunitara si aplicarea neunitara a legislatiei in vigoare, am incercat, prin prezenta lucrare, sa contribuim, mai mult sau mai putin, la cristalizarea unei jurisprudente care sa constituie un ghid de orientare pentru teoreticienii si practicienii dreptului.
   Intr-o societate in care abundenta legilor si modificarea lor rapida nu au timpul necesar pentru a fi retinute in comportamentul de zi cu zi al cetateanului se simte nevoia unei contributii la asigurarea certitudinii si sigurantei in acest domeniu.
   In realizarea prezentei lucrari de jurisprudenta in materia fondului funciar s-a pornit de la considerentul ca in prezent solutionarea cauzelor in acest domeniu se incheie la nivelul tribunalelor, astfel ca diferitele moduri de interpretare a textelor de lege de catre fiecare instanta de control judiciar pot genera o practica neuniforma, cu consecinte directe si nefaste in primul rand asupra justitiabilului.

Detalii tehnice
Data Aparitiei01 iun. 2009
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini760
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Retrocedarea terenurilor Legea nr 18/1991

Retrocedarea terenurilor Legea nr 18/1991

Comentarii, practica judiciara, jurisprudenta CEDO
56,80 RON 51,15 RON
Indisponibila
Imagine Ajutorul public judiciar in materie civila

Ajutorul public judiciar in materie civila

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51 din 21 aprilie 2008
42,00 RON 37,80 RON