Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Institutii de drept public si privat. Curs universitar pentru invatamantul economic superior

ISBN/ISSN: 978-973-115-891-4
Editura: C.H. Beck
Pret de coperta: 54,90 RON
49,41 RON
Disponibilitate: Rezerva cartea si noi o livram cand intra in stoc
Descriere
   Tributara la inceputurile sale unor ratiuni didactice – de familiarizare a celor inscrisi in invatamantul economic superior cu fenomenul juridic – redactarea lucrarii a fost initial construita pe ideea unei abordari esentializate a principalelor institutii juridice; in timpul scrierii, reactionand, insa, la nevoia de a oferi o informatie cuprinzatoare, nu neaparat exhaustiva, precum si un instrument de lucru viitor, detalierea discursului i s-a revelat autoarei drept necesara pentru intelegerea adecvata a mecanismelor juridice.

   Cursul debuteaza cu o minima alfabetizare in materie prin teoretizarea notiunilor generale - marile sisteme de drept, izvoarele si principiile dreptului, norma juridica, raportul juridic si raspunderea juridica. Respectand statutul dreptului civil de „drept comun” fata de celelalte ramuri de drept privat, destinatarii lecturii nu vor depasi nivelul incipient al cunoasterii juridice inainte de a parcurge dezvoltarile privind statutul persoanei fizice si juridice, patrimoniul si dreptul de proprietate, respectiv contractul ca principal izvor de obligatii. Cum dreptul comercial si dreptul fiscal sunt domeniile pe terenul carora se consuma cu maxima intensitate „intalnirea” dintre realitatile economice si cele juridice, sunt analizate in continuare semnificatiile teoretice si implicatiile practice ale institutiilor reprezentative pentru materia comerciala (faptele de comert, fondul de comert, comerciantul persoana fizica, societatile comerciale). In fine, lucrarea isi epuizeaza cuprinsul prin descrierea anumitor infractiuni din domeniul afacerilor.

   Sunt doar cateva preliminarii ce anticipeaza continutul lucrarii - suficiente, speram, pentru a o recomanda economistului in devenire sau format deja, practicianului de alta specialitate si, de ce nu, oricarui cititor preocupat de informatia juridica.
Detalii tehnice
Data Aparitiei07 iun. 2011
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar Pagini416
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR
Indisponibila
Imagine Dreptul european al contractelor

Dreptul european al contractelor

Realitati. Influente. Domeniu de aplicare
49,90 RON 44,91 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE
NOU
Drept administrativ. Manual practic. Introducere in dreptul administrativ. Institutii politico-administrative - Flavia Lucia Ghencea

Drept administrativ. Curs universitar. Manual practic Vol. I

Introducere in dreptul administrativ. Institutii politico-administrative
49,00 RON 44,10 RON
NOU
Actiunea in contencios administrativ_Dima

Actiunea in contencios administrativ

Comentarii, doctrina si jurisprudenta
70,00 RON 63,00 RON