Studii: Este absolventa a Facultatii de Drept a Universitatii Romano-Americane (1996) si licentiata in Drept a Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti (1996), a urmat cursuri postuniversitare si de specializare la Universitatea din Bucuresti (Drept privat), la Universitatea din Oxford (Trust Law) si la Academia de Drept International de la Haga (Private International Law).
Din anul 2009 este doctor in drept al Universitatii din Bucuresti, titlu obtinut cu distinctia magna cum laude, in domeniul Drept privat, specializare in Drept comercial, conducator stiintific prof. univ. dr. hc. Stanciu D. Carpenaru, cu lucrarea „Falimentul societatilor comerciale speciale”, dedicata falimentului bancilor si societatilor de asigurari, prima lucrare de cercetare din Romania dedicata acestui teme.
Studiile post-doctorale au fost realizate ca cercetator bursier al Institutului de Economie Mondiala al Academiei Romane, cu proiectul de cercetare „Patrimoniul de afectatiune – instrument in derularea afacerilor”, pentru care a obtinut calificativ maxim.
Domenii de interes si specializare: drept comercial, dreptul comertului european si international, contracte civile si comerciale, inclusiv contracte FIDIC, garantii, investitii straine, societati (comerciale), drept administrativ si fiscal, insolventa, guvernanta corporativa, politici publice.
Activitate profesionala: Este conferentiar universitar la Facultatea de Drept a Universitatii Romano-Americana, titular al disciplinelor Drept comercial, Dreptul societatilor/Dreptul intreprinderilor si Dreptul Comertului International – dupa parcurgerea tuturor gradelor didactice universitare, respectiv preparator, asistent, lector, cariera didactica universitara ce a inceput in decembrie 1996. In anii 1996-2008 a fost membru in Consiliului Facultatii de Drept, in 1993-1996, 2006-2008, membru al Senatului universitar, in anul 1999, sef al catedrei de Drept privat, iar in anul universitar 2013-2014, director al programului de masterat de dreptul afacerilor, in cadrul Universitatii Romano-Americana. Din 1997 este avocat pledant in cadrul Baroul Bucuresti, fondator al propriului cabinet de avocatura, cu arie de practica in domeniile sale de specializare. De asemenea, este arbitru al Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, formator in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor la disciplinele Drept civil, Drept procesual civil si lector in cadrul Institutului National de Pregatire a Practicienilor in Insolventa. A fost arbitru al Curtii de Arbitraj Profesional a Baroului Bucuresti pentru doua mandate consecutive (2015-2023). Este cofondator si presedinte al Institutului Roman de Drept Comercial, asociatie al carei presedinte onorific este prof. univ. dr. Stanciu D. Carpenaru. Se dedica activitatilor de voluntariat profesionale si a fost promotor si coordonator al proiectului Moot Court Competition – Commercial Law al Universitatii Romano-Americane in perioada 2010-2020. Este promotorul si coordonator principal al Comitetului de Coordonare al Grupului de Initiativa al proiectului unui nou Cod comercial al Romaniei. S-a implicat in proiecte de politici publice si administratie centrala ca membru titular al Consiliului National de Integritate din subordinea Senatului Romaniei, cu mandat in perioada 2020-20224, si ca membru titular al Consiliului Consultativ pentru Evaluare Impactului Actelor Normative al Guvernului Romaniei din anul 2023. Din anul 2001 este membru al Fundatiei Romano-Americane pentru Promovarea Educatiei si Culturii – la propunerea rectorului fondator al Universitatii Romano-Americane, prof. univ. dr. Ion Smedescu.
Cercetare si publicatii: Este autoare a 8 carti (dintre care doua volume in coautorat) si a peste 70 de articole, comunicari si studii de specialitate, dedicate subiectelor de interes din dreptul comercial, dreptul comertului international, dreptul insolventei, drept investitional s.a., publicate in edituri/reviste de prestigiu din tara si din strainatate (un volum colectiv a fost publicat de o editura din Marea Britanie). S-a implicat in organizarea a peste 30 de conferinte nationale si internationale si a participat ca speaker si/sau moderator la peste 45 de conferinte/congrese pe teme juridice, nationale si internationale. A contribuit la realizarea de proiecte de cercetare finantata nationale si internationale, inclusiv ca director de grant international. Este membru in colegiul de redactie al Revistei Romane de Drept Comercial, associate editor al revistei Romanian Economic and Business Review si membru in colegiul editorial al revistei Acta Universitatis Danubius. Juridica. De asemenea, este membru al European Law Institute (Vienna) si Daughters of Themis: International Network of Female Business Scholars (The Faculty of Law, University of Oslo). Participa la proiecte de promovare si consolidare a culturii europene si din anul 2020 este membru al asociatiei Initiativa pentru Cultura Democratica Europeana, al carui vice-presedinte a fost pentru un mandat.