Studii. A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti in anul 1996. In perioada 2003 2005 a urmat cursurile Academiei de Drept European de la Trier – Germania, cu specializarea International Criminal Court of Hague – Drept penal international. In 2004 a absolvit masteratul in dreptul afacerilor la Facultatea de Drept a Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti.
Activitate profesionala: Este doctor in drept din anul 2008, cu teza Nulitatea actului juridic in dreptul intern si dreptul comparat european, conducator de doctorat fiind dl. prof. univ. dr. Gabriel Boroi. Este profesor universitar la Facultatea de Drept a Universitatii „Titu Maiorescu” din Bucuresti (titular la disciplina Drept procesual civil) si avocat in Baroul Bucuresti din anul 1996. Formator INM pana in martie 2014, actualmente profesor expert colaborator in proiectele desfasurate de INM in domeniul seminariilor de formare continua a judecatorilor in materia implementarii Noilor Coduri (NCPC) si a crearii si coordonarii de cursuri e learning pentru magistrati in domeniile drept civil si drept procesual civil. Din 2013, este si formator INPPA, in materia dreptului procesual civil.
Publicatii. Printre ultimele lucrari publicate: Fise de procedura civila pentru admiterea in magistratura si avocatura (in colaborare cu Madalina Dinu), opt editii, Ed. Hamangiu; Drept procesual civil. Caile de atac. Procedura necontencioasa judiciara. Proceduri speciale, Ed. Hamangiu, 2017; Teste grila pentru concursuri si examene (in colaborare cu Marius Voineag, Carolina Maria Nita, Madalina Dinu, Cristian Razvan Ilie), opt editii, Ed. Hamangiu; Noul Cod de procedura civila – comentarii pe articole (coautor, sub coordonarea prof. univ. dr. Gabriel Boroi), Ed. Hamangiu, 2013; Noul Cod civil – comentarii, doctrina, jurisprudenta (coautor), Ed. Hamangiu, 2012; Regulamentul CE nr. 44/2001 privind competenta judiciara, recunoasterea si executarea hotararilor in materie civila si comerciala – comentat si adnotat (in colaborare cu Carolina Maria Nita), Ed. Hamangiu, 2011; Nulitatea actului juridic civil, Ed. Hamangiu, 2010; Dreptul executarii silite. Titlul executoriu european, ed. a 2 a, Ed. Hamangiu, 2010. In acelasi timp, este coordonatorul materiei Drept procesual civil in cadrul lucrarii Enciclopedia Juridica Romana, 3 volume, la Ed. Universul Juridic, 2018 si 2022; este redactor sef al Revistei Pandectele Romane, editata sub egida Academiei Romane Institutul de Cercetari Juridice, de Ed. Wolters Kluwer.