Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Relevanta penala a plangerii prealabile

ISBN/ISSN: 978-973-127-357-0
Pret de coperta: 25,00 RON
22,50 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

   ,,(…) Pe baza unei documentari temeinice, a unei capacitati remarcabile de analiza a fenomenelor juridice, autoarea a reusit sa sintetizeze aspectele fundamentale ale temei abordate si sa prezinte o lucrare valoroasa, cu multiple idei noi, care constituie contributii personale la cunoasterea mai profunda a domeniului cercetat.

   Dupa o analiza substantiala a conceptului si a multiplelor implicatii ale plangerii prealabile, autoarea examineaza pe larg natura juridica a plangerii prealabile, subliniind dublul caracter al acestei plangeri. Interesante si valoroase sunt si explicatiile autoarei asupra caracterului plangerii prealabile (caracterul obligatoriu, personal, indivizibil si netransmisibil) ca si asupra limitelor in care poate fi folosita plangerea prealabila.

   Trecand la o cercetare aprofundata a relevantei penale a plangerii prealabile, autoarea examineaza pe larg, rolul plangerii prealabile ca temei al raspunderii penale, precum si solutiile care se impun in cazul cand lipseste plangerea prealabila, ori cand are loc retragerea plangerii sau impacarea partilor.

   Deosebit de interesante si temeinic documentate sunt si reflectiile cu caracter istoric si de drept comparat ale autoarei. De asemenea, sunt valoroase si datele din vechiul drept romanesc (…)."
 
Prof. univ. dr. George Antoniu, Director stiintific onorific al Institutului de Cercetari Juridice
"Acad. Andrei Radulescu" din cadrul Academiei Romane

Detalii tehnice
Data Aparitiei21 iul. 2010
Categorie generalaStudii si monografii
Numar Pagini254
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR
Indisponibila
Imagine Practica judiciara in materie penala. Drept penal. Partea generala

Practica judiciara in materie penala. Drept penal. Partea generala

dispozitiile actualului Cod penal si ale noului Cod penal
75,00 RON 67,50 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE
-15%
In curand
Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 1 august 2021

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 1 august 2021

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
43,01 RON 36,55 RON
NOU
Drept penal. Partea speciala II - Ana Alina Ionescu Dumitrache

Drept penal. Partea speciala II - 2021

Infractiuni contra autoritatii. Infractiuni contra infaptuirii justitiei. Infractiuni de coruptie si de serviciu. Infractiuni de fals. Infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice. Nerespectarea regimului armelor, munitiilor, materialelor nucleare si al materiilor explozive. Infractiuni privitoare la regimul stabilit pentru alte activitati reglementate de lege. Infractiuni contra sanatatii publice. Infractiuni care aduc atingere unor relatii privind convietuirea sociala. Infractiuni contra familiei
48,00 RON 43,20 RON