Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Tratat de drept civil. Bunurile. Drepturile reale principale

ISBN/ISSN: 978-973-1836-99-7
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 96,30 RON
86,69 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere
Lucrarea, adresata studentilor, masteranzilor, doctoranzilor si deopotriva practicienilor consacrati, reprezinta un studiu aprofundat al materiei drepturilor reale, nu numai dintr-o perspectiva juridica, ci si dintr-una istorica, filozofica, sociologica si uneori teologica.
 
Autorii trateaza pe rand patrimoniul, bunurile si clasificarea lor, dreptul de proprietate, posesia, apararea dreptului de proprietate si a celorlalte drepturi reale, dezmembramintele dreptului de proprietate, modurile de dobandire a acestora si publicitatea imobiliara.
 
Analiza este punctata de numeroase trimiteri la opiniile exprimate in literatura de specialitate – atat nationala, cat si din dreptul comparat –, precum si la dispozitiile Proiectul noului Cod civil, toate acestea fiind insotite si de aprecieri critice pertinente ale autorilor – reputati specialisti in domeniu. De asemenea, un loc important in tratarea institutiilor il ocupa solutiile jurisprudentiale, atat din practica instantelor nationale, cat si din cea a Curtii Europene a Drepturilor Omului.
Detalii tehnice
Data Aparitiei10 iul. 2008
Categorie generalaTratate
Numar pagini720
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si