Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Tratat de drept european al drepturilor omului

ISBN/ISSN: 978-606-522-092-8
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 51,70 RON
161,10 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

Dreptul european al drepturilor omului reprezinta totalitatea reglementarilor europene de protectie a drepturilor fundamentale. Aceste norme juridice, care emana in principal de la Consiliul Europei – in special Conventia europeana a drepturilor omului – dar si de la Uniunea Europeana, se integreaza in prezent in toate ramurile de drept si reprezinta o realitate cotidiana inconturnabila pentru orice jurist.

Lucrarea de fata ofera, in premiera pentru Romania, traducerea unicului tratat de drept european al drepturilor omului publicat in Franta, ce constituie un studiu interdisciplinar si exhaustiv al materiei. Fara a subestima interesul si complementaritatea altor nivele de analiza (politica, ideologica, filozofica etc.), autorul privilegiaza abordarea stiintifica a dreptului european al drepturilor omului. In afara oricarui militantism pro sau contra, obiectul de studiu al lucrarii este dreptul pozitiv al drepturilor omului, cu toate mecanismele sale de protectie.

Tratatul se adreseaza practicienilor (judecatori, procurori, avocati, consilieri juridici, executori judecatoresti, practicieni in insolventa etc.), dar si justitiabililor, si, nu in ultimul rand, studentilor si cadrelor didactice. Dreptul european al drepturilor omului ocupa de acum inainte un loc semnificativ in dezbaterile judiciare, atat in plan national, cat si in plan european.

Detalii tehnice
Data Aparitiei20 feb. 2009
Categorie generalaTratate
Numar pagini1128
Tip copertaCarte cartonata