Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Uzucapiunea in dreptul civil roman

ISBN/ISSN: 978-973-1836-11-9
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 43,34 RON
39,01 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere
  Lucrare reprezinta o teza de doctorat sustinuta sub coordonarea prof. univ. dr. Liviu Pop (seful Catedrei de drept privat, Facultatea de Drept, Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca) si are in vedere legislatia, doctrina si jurisprudenta publicate pana la data de 1 noiembrie 2007.
  De asemenea, acesta contine o analiza a jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului in materie [CEDO s-a pronuntat cu privire la problema daca uzucapiunea aduce atingere dreptului de proprietate, astfel cum acesta este garantat prin art. 1 din Primul Protocol aditional al Conventiei europene a drepturilor omului in cauza J.A.PYE (OXFORD) LTD. si J.A.PYE (OXFORD) LAND LTD. impotriva Regatului Unit].
  „Lucrari ca aceasta, conceputa, redactata, finalizata si apoi completata de domnul judecator dr. Eugen Rosioru, sunt premise obiective care ne permit sa credem cu toata fiinta ca stiinta dreptului privat in Romania, in ultimii ani, se remarca prin dinamism, spirit creator si valoare pragmatica.”  (Prof. univ. dr. Liviu Pop)

Detalii tehnice
Data Aparitiei05 feb. 2008
Categorie generalaStudii si monografii
Numar Pagini632
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si