Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept financiar. Note de curs. Editia a 7-a

ISBN/ISSN: 978-606-27-1729-2
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 65,00 RON
58,50 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Drept financiar. Note de curs este o lucrare adresata in primul rand studentilor de la facultatile de drept, dar ea poate fi utila si practicienilor in materia dreptului fiscal, precum si cetateanului obisnuit, prins inevitabil in raporturi juridice de drept fiscal si care doreste sa inteleaga mecanismele de baza ale fiscalitatii in Romania.

Primele capitole ale cartii sunt dedicate analizei principalelor notiuni privind raportul de drept financiar, institutiilor si autoritatilor competente in acest domeniu, procedurii bugetare, principiilor acesteia, elaborarii, aprobarii si executiei bugetelor centrale si locale, controlului executiei bugetare. Regimul juridic al drepturilor si obligatiilor fiscale (atat ale persoanelor fizice, cat si ale persoanelor juridice) constituie partea centrala a cartii, unde sunt prezentate si explicate regulile aplicabile principalelor categorii de impozite, taxele si contributii. In mod firesc, in partea finala a lucrarii sunt abordate procedurile de stabilire, evidentiere si de stingere a creantelor fiscale, precum si procedura contestarii actelor emise de organele fiscale.

Abordarea aleasa de autoare – de a „condimenta” expunerea teoretica cu numeroase exemple practice extrase din cazuri reale, solutionate de instantele nationale si europene – faciliteaza intelegerea si aplicarea concreta a mecanismelor de drept financiar si fiscal, care, la un prim contact, par greu de inteles si aplicat.

Editia a 7-a a cartii a fost revizuita si actualizata cu toate modificarile aduse Codului fiscal si Codului de procedura fiscala in cursul anului 2020.

Detalii tehnice
Data Aparitiei18 feb. 2021
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini480
Tip coperta145x205 mm, Carte brosata
Editiea 7-a
DIN ACEEASI CATEGORIE