Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept procesual penal. Parte generala

ISBN/ISSN: 978-606-39-0648-0
38,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Prezentul curs reprezinta un instrument de lucru pentru studentii din anul III din cadrul facultatilor de drept. In cuprinsul acestuia sunt examinate cele sase titluri din partea generala a Codului de procedura penala, respectiv: Titlul I – Principiile si limitele aplicarii legii procesuale penale; Titlul II – Actiunea penala si actiunea civila in procesul penal; Titlul III – Participantii in procesul penal; Titlul IV – Probele, mijloacele de proba si procedeele probatorii; Titlul V – Masurile preventive si alte masuri procesuale; Titlul VI – Acte procesuale si procedurale comune.
 
Intrucat pe rolul instantelor de judecata s-au ridicat foarte multe exceptii de neconstitutionalitate fata de dispozitiile procesual penale, iar Codul de procedura penala a fost supus unor frecvente interventii legislative, la elaborarea lucrarii s-a tinut seama de toate completarile si modificarile efectuate de legiuitor pana in prezent.
 
In analiza dispozitiilor legale, autorul a aratat atat opiniile consacrate in literatura de specialitate, cat si practica judiciara a instantelor de judecata (judecatorii, tribunale, curti de apel, Inalta Curte de Casatie si Justitie) si jurisprudenta Curtii Constitutionale a Romaniei.
 
 
Lucrarea domnului Bogdan Buneci se adreseaza studentilor din anul III din cadrul facultatilor de drept. Structurat pe sase titluri, cursul debuteaza cu prezentarea principiilor si limitelor aplicarii legii procesual penale.
In cadrul celui de-al doilea titlu, autorul analizeaza actiunea penala si actiunea civila in procesul penal, aratand ca actiunea penala are ca obiect tragerea la raspundere penala a persoanelor care au savarsit infractiuni, in timp ce actiunea civila este alaturata actiunii penale si are ca obiect tragerea la raspundere civila delictuala a persoanelor responsabile potrivit legii civile pentru prejudiciul comis prin savarsirea faptei care face obiectul actiunii penale.
Cel de-al treilea titlu prezinta participantii in procesul penal asa cum sunt ei reglementati in art. 29 C. pr. pen.: organele judiciare, avocatul, partile, subiectii procesuali principali precum si alti subiecti procesuali.
Probele, mijloacele de proba si procedeele probatorii in procesul penal, reglementate in mod unitar de Codul de procedura penala in Partea generala, in cuprinsul articolelor 97-201, fac obiectul celui de-al patrulea titlu al acestei carti.
Urmatorul titlu, cel de-al cincilea, este dedicat masurilor preventive si altor masuri procesuale. Scopul acestor masuri „este acela de a se asigura o buna desfasurare a procesului penal, de a se asigura ca suspectul sau inculpatul nu se sustrage de la urmarire penala sau de la judecata si de a se asigura ca acesta nu va mai savarsi o alta fapta penala”.
Ultimul titlu al acestui curs analizeaza actele procesuale si procedurale comune, autorul aratand ca s-ar impune o completare a dispozitiilor Codului de procedura penala in sensul includerii cererii in categoria actelor procedurale comune.

Bogdan Bucatariu

Detalii tehnice
Data aparitiei19 mai 2020
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini258
Tip coperta165x235 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Procedura penala. Partea generala. Partea speciala. Editia a 4-a - Zarafiu, Balan, Chis

Procedura penala. Partea generala. Partea speciala. Editia a 4-a

Culegere de teste grila comentate si explicate
119,00 RON
-35%
Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 6 septembrie 2021

Codul penal. Codul de procedura penala. Legile de executare. Actualizat la 6 septembrie 2021

cu legea de punere in aplicare, reglementarea anterioara, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, index alfabetic
45,00 RON 29,25 RON
DE ACELASI AUTOR - Bogdan Buneci

Drept penal. Partea speciala. Vol. II

Infractiuni de coruptie si de serviciu. Infractiuni de fals. Infractiuni contra sigurantei publice. Infractiuni care aduc atingere unor relatii privind convietuirea sociala. Infractiuni electorale. Infractiuni contra securitatii nationale. Infractiuni contra capacitatii de lupta a fortelor armate. Infractiuni de genocid, contra umanitatii si de razboi
125,00 RON