Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Executarea hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului

ISBN/ISSN: 978-973-127-504-8
Pret de coperta: 24,00 RON
21,60 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere
In aceasta lucrare "Executarea hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului" este prezentat in mod detaliat impactul hotararilor CEDO asupra sistemului legislativ din Romania. Astfel, este surprins faptul ca punerea in executare a hotararilor Curtii de la Strasbourg a presupus nu numai acordarea de despagubiri individuale, ci si modificarea legislatiei interne sau redeschiderea unor proceduri judiciare, inclusiv prin reglementarea unei noi cai extraordinare de atac. Recomand cu caldura aceasta lucrare, ce beneficiaza atat de experienta personala a autorului, cat si de pasiunea si dedicatia pe care acesta le-a investit in munca de cercetare si de elaborare.

Prof. univ. dr. Adrian Nastase

Executarea hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului, prin programul de cercetare stiintifica originala, se inscrie in domeniul literaturii specializate in aceasta materie a dreptului care este deosebit de dificila, este invocata deseori, dar, mult mai rar, este investigata. Apreciez o asemenea lucrare "Executarea hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului" cu orientare practica majora, care vine in sprijinul practicienilor de specialitate, dovedind ca teoria poate fi depasita, punand accent pe aspecte utile si instrumentate, aratand ca experienta de pana acum a colegului meu poate fi valorificata in folosul dezvoltarii si alinierii Romaniei la practicile europene din domeniul drepturilor omului.

Senator György Frunda

Plasarea cercetarii intr-o perspectiva istorica evolutiva, cu privire la ansamblul institutiilor si mecanismelor consacrate sau, mai ales, a unora nou create in cadrul institutional al Consiliului Europei, a condus autorul spre cateva importante constatari referitoare la "vulnerabilitatea" mecanismului de urmarire a executarii hotararilor CEDO, urmate de formularea unei importante propuneri, cu valoare de lege ferenda: crearea unui sistem gradual de sanctiuni aplicabile statelor reticente. Lucrarea "Executarea hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului" ofera importante valente aplicative, in sensul cunoasterii si intelegerii corecte a unor "subtile" mecanisme institutionale, pe cat de importante in planul relatiilor politice ori judiciare dintre state, ori dintre acestea si Consiliul Europei, pe atat de putin cunoscute unui cerc mai larg de practicieni sau de persoane interesate.

Prof. univ. dr. Raluca Miga-Besteliu

Detalii tehnice
Data Aparitiei23 mar. 2011
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini276
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Protectia europeana a drepturilor omului

Protectia europeana a drepturilor omului

Include modificarile aduse prin Protocolul nr. 14
44,90 RON 40,41 RON
Indisponibila
Imagine Efectele hotararilor CEDO si CJUE in dreptul intern

Efectele hotararilor CEDO si CJUE in dreptul intern

Analiza asupra dreptului la nediscriminare
32,90 RON 29,61 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE
-30%
NOU
In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

The appearance in law. L’apparence en droit
300,00 RON 210,00 RON
-30%
Norme de drept international privat in materie civila si comerciala in dreptul european - Bantas-Vaduva

Norme de drept international privat in materie civila si comerciala in dreptul european

Competenta de solutionare si efectele hotararilor straine. Legea aplicabila contractelor
40,00 RON 28,00 RON