Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Istoria statului si dreptului romanesc. Editia a 2-a

Note de curs
ISBN/ISSN: 978-606-27-1128-3
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 40,00 RON
36,00 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Editia a doua a cursului Istoria statului si dreptului romanesc aduce completari utile menite sa explice cat mai clar studentilor evolutia statului si dreptului romanesc, de la momentul formarii statului dac, prima forma de organizare statala a teritoriului actual al Romaniei. Astfel, pe langa revizuirea capitolelor existente si a bibliografiei, in noua editie au fost adaugate doua capitole in care se prezinta succint parcursul a cincizeci de ani de regim totalitar, circumscris dictaturii regale (1938-1940), a celei militare a lui Ion Antonescu (1940-1944) si a dictaturii comuniste (1945-1989).

Cursul Istoria statului si dreptului romanesc este unul suplu, capitolele fiind organizate astfel: o parte generala, de prezentare a principalelor date care au marcat perioada studiata, o parte tip anexe, continand inscriptii, texte apartinand unor autori clasici, texte de lege etc. si o ultima parte, cu posibile intrebari si subiecte pentru examenul de semestru.

Prezenta lucrare, aflata la cea de a doua editie, se doreste a fi un instrument de lucru util, usor accesibil pentru toate categoriile de cititori, o sinteza a principalelor informatii legate de modul de organizare administrativ-teritoriala, de evolutia societatii romanesti – in acceptiunea in extenso a acestui termen – si de evolutia dreptului cutumiar si a celui scris de-a lungul istoriei.

Autorii

Detalii tehnice
Data Aparitiei11 dec. 2020
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini232
Tip coperta145x205 mm, Carte brosata
Editiea 2-a