Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Revista romana de drept privat, Nr. 4/2010

Anul Viorel Mihai Ciobanu
ISBN/ISSN: 1743264601004
40,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Revista romana de drept privat si-a inceput aparitia din anul 2007, sub deviza "Totul sub semnul discutiei". Este o publicatie bimestriala ce reuneste in Colegiul redactional  tineri specialisti cunoscuti in domeniu, de la universitatile din Bucuresti si Cluj-Napoca; activitatea lor se desfasoara beneficiind de indrumarea Consiliului stiintific, format din personalitati recunoscute din tara si strainatate (Franta, Québec).

Scopul revistei este de a forma un cadru modern si coerent de dezbatere juridica, tematizat anual sub emblema unei personalitati a dreptului privat roman.

Devenita membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, Romania trebuie sa faca fata unor noi provocari juridice. Formularea unor opinii articulate, elaborarea unor teze si teorii bine fundamentate, apte sa serveasca cunoasterii, interpretarii si aplicarii reglementarilor interne, comunitare si internationale, precum si fundamentarii diferitelor politici interne si comunitare, sunt imperios necesare, daca vrem ca Romania sa devina un veritabil actor pe scena economica si politica europeana sau internationala, iar nu sa ramana un simplu spectator. Or, dreptul privat este chemat sa-si aduca o contributie esentiala in aceasta privinta, iar o revista de stricta specialitate care sa serveasca acest scop poate reprezenta un instrument foarte util.

Tocmai de aceea, si venind in intampinarea acestor necesitati sau tendinte, Revista romana de drept privat isi propune sa constituie un cadru adecvat, deschis oricaror analize, discutii si comentarii aprofundate si deopotriva critice ale problemelor actuale sau viitoare din sfera dreptului privat, care sa se situeze la nivelul exigentelor teoretice si practice ale secolului XXI si sa raspunda astfel nevoilor de perfectionare sau de reforma a institutiilor dreptului privat, de adaptare sau unificare a practicii judiciare, dar si de elaborare a unor noi constructii teoretice care sa fundamenteze politicile de reforma economica, sociala ori institutionala, dupa caz.

Din cuprins:

Corneliu Birsan & Natalie Fricero - De la Protocolul nr. 14 bis la Protocolul 14: o eficacitate tot mai mare!

Maria Dumitru - Delimitarea dobanzii moratorii de institutii adiacente: dobanda compensatorie

Decebal-Adrian Ghinoiu - Metode alternative de solutionare a litigiilor in sistemul dreptului comunitar

Iurie Mihalache - Contractul de transport auto de marfuri din legislatia Republicii Moldova. Aspecte de drept comparat

Claudia Ana Moarcas Costea - Coordonarea politicilor de protectie sociala la nivelul Uniunii Europene: metoda deschisa de coordonare (MDC)

Marian Nicolae - Unele probleme privitoare la dobandirea cu buna-credinta a imobilelor supuse restituirii conform legilor fondului funciar

Cristina-Mihaela Nicolescu - Modificarea regimului matrimonial în reglementarea Noului Cod Civil român. Abordare istorică şi comparativă

Radu Rizoiu - Costul creditului si garantiile reale mobiliare: o analiza empirica
 

Detalii tehnice
Data aparitiei17 nov. 2010
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini288
Tip copertaCarte brosata