Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Sociologie juridica. Elemente de baza

ISBN/ISSN: 978-606-678-883-0
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 18,30 RON
16,47 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Dimensiunea juridica a sociologiei surprinde atat abordarea genezei fenomenului juridic, cat si prognozarea efectelor neadaptarii normei juridice la nevoia sociala. Trecerea in revista a cercetarilor din domeniul specific acestei ramuri contribuie la formarea unei imagini cat mai complete a incercarilor timpului de a stabili locul unei discipline controversate, precum sociologia juridica. Cunoasterea, intelegerea si, desigur, cercetarea obiectului sau ofera posibilitatea unei viitoare abordari holistice a fenomenului juridic, ceea ce conduce la depasirea limitelor acestuia.

Prezentarea contributiilor straine si romanesti la constituirea acestei stiinte interdisciplinare ofera acces catre un cadru analitic amplu si complex cu privire la drumul parcurs de actul social, de la stadiul de nevoie sociala pana la cel de reglementare juridica.

Cartea de fata se adreseaza in special cercetatorilor din domeniul sociologiei si dreptului, dar poate fi utila atat studentilor, cat si masteranzilor care urmeaza specializari in stiinte sociale si juridice.

Detalii tehnice
Data Aparitiei17 dec. 2013
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini160
Tip copertaCarte brosata