Prezenta lucrare reuseste sa surprinda comprehensiv aspectele teoretice ale evolutiei bancare.
Din cuprins
Continutul sau cuprinde aspecte legate de particularitatile sistemelor bancare din diferite tari, tipurile de institutii financiar-bancare, rolul bancilor in economie, competitia bancara, specificul organizarii si derularii activitatii bancare, caracteristicile operatiunilor si tehnicilor bancare, elemente de informatica bancara, precum si aspecte legate de istorie si cultura bancara. Abordarea activitatii bancare este realizata atat la nivel microeconomic, cat si la nivel macroeconomic.
Puncte forte
Lucrarea se doreste a fi un instrument de aprofundare a cunostintelor in domeniul activitatii bancare.
Despre autor
Licentiat in stiinte economice (Iasi, 1999), este conferentiar universitar in cadrul Departamentului de Finante, Moneda și Administratie Publica, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi.
Este doctor in Finante din anul 2008, in urma sustinerii tezei cu titlul „Banca centrala si mediul economic”. In perioada martie 2011 – ianuarie 2013 a fost bursier postdoctorand in cadrul Academiei Romane și a sustinut public dizertatia cu titlul „Criza și reglementarea financiar-bancara”.
A urmat cursuri si stagii de documentare in domeniul financiar-bancar si al administratiei publice la University of Florida, Gainsville (2011), University of Michigan-Flint, School of Management (2009, 2010), University of California, Anderson School of Management, Los Angeles (2009) SUA, Universidad de Sevilla, Spania (2009), Universidade de Coimbra, Portugalia si Konstanz Universität, Germania (2005), Nottingham Trent University, Marea Britanie (2002), Université Pierre Mendès France, Grenoble, Franta (2001), Universidad Carlos III si Instituto Nacional de Administracion Publica, Madrid, Spania (2000).
Public tinta
studenti ai facultatilor de economie, in special cei care urmeaza specializarile de „Finante si banci”, practicieni din banci si persoane interesate in aprofundarea si largirea cunostintelor in domeniul bancar.
Pentru o analiza completa recomandam consultarea celor doua editii simultan!