Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept administrativ. Vol. I Actul administrativ (II) Un secol de jurisprudenta (1909-2009). Practica judiciara comentata

Practica judiciara comentata
ISBN/ISSN: 978-606-522-276-2
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 60,00 RON
54,00 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere
Abordand dreptul administrativ intr-o maniera proprie, autorul porneste de la ideea, ilustrata si de motto-urile de la inceputul primului volum, ca teoria se naste din practica si e menita sa imbunatateasca practica, sa o structureze si sa o faca unitara. De altfel, teoriile de drept administrativ pe care le sustine isi au fundamentul in jurisprudenta.

Tocmai de aceea, acest volum II este format din jurisprudenta, ordonata si structurata cu scopul de a sustine teoriile expuse in primul volum. Ceea ce nu inseamna ca au fost alese doar hotararile judecatoresti agreate de autor. Dimpotriva. Acolo unde s-a considerat ca solutia din practica a fost fundamental gresita, urmeaza de fiecare data un comentariu critic bine intemeiat.

Asadar, prin 457 de cazuri de practica recenta si interbelica sunteti invitati sa descoperiti, calauziti fiind pas cu pas de explicatiile autorului, ca jurisprudenta noastra este un bun castigat, indiferent cat timp a trecut de la pronuntarea respectivelor hotarari: un an sau o suta, iar marile principii nu mor, ci doar se adapteaza si se reformuleaza raportat la noile realitati.

Detalii tehnice
Data Aparitiei25 mar. 2010
Categorie generalaJurisprudenta
Numar Pagini437
Tip copertaCarte brosata
DIN ACEEASI CATEGORIE
NOU
In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

The appearance in law. L’apparence en droit
300,00 RON 270,00 RON
NOU
Drept administrativ. Manual practic. Introducere in dreptul administrativ. Institutii politico-administrative - Flavia Lucia Ghencea

Drept administrativ. Curs universitar. Manual practic Vol. I

Introducere in dreptul administrativ. Institutii politico-administrative
49,00 RON 44,10 RON
NOU
Actiunea in contencios administrativ_Dima

Actiunea in contencios administrativ

Comentarii, doctrina si jurisprudenta
70,00 RON 63,00 RON