Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept financiar. Sistemul bugetar

Autor: Viorel Ros
ISBN/ISSN: 978-973-127-256-6
Pret de coperta: 35,00 RON
31,50 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere
  In pofida importantei lor incontestabile, finantele publice nu se bucura nicaieri de o imagine pozitiva, iar disciplinei nu i se acorda necesara atentie in facultatile de drept nici in zilele noastre. Arida, complicata, tehnica, dificila, abstracta, rigida, sunt doar cateva din calificativele ce se atribuie materiei. Imaginea negativa a finantelor publice este data si de faptul ca la adapostul acestor cuvinte magice, statul se poarta ca un jefuitor, pentru ca singura lui preocupare pare a fi aceea de a preleva o parte cat mai mare din veniturile si averea noastra si de a gasi noi metode de a o face. La aceasta imagine negativa asupra finantelor publice contribuie, din plin, lehamitea, rigiditatea si autoritarismul functionarilor administratiei financiare, care se poarta ca urmasi ai zapciilor si vatafilor ori ai vamesilor, asemanati de catre evanghelisti talharilor, obisnuiti sa adune birurile cu biciul, functionari care par straini de lege si de bunul simt si care sunt suficient de prost platiti de statul pentru care lucreaza pentru a avea in fiecare zi, grija zilei care urmeaza. Functionari la ghiseele carora, contribuabilii, care conform statisticilor Bancii Mondiale, petrec pana la 200 de ore intr-un an pentru a-si plati darile (in al caror numar, detinem, de asemenea, un record), spre a li se putea adresa prin golul din geamul jegos, trebuie mai intai sa se incline atat de adanc cum nici in fata capetelor incoronate nu se face. La toate acestea se adauga incapacitatea politicienilor, a caror grija de capatai pare a fi aceea de a prelua controlul finantelor statului in beneficiul lor propriu, iar nu in beneficiul celor care le-au dat votul si dreptul de a decide in numele lor.
  Agentii fiscali, care simbolizeaza in cel mai inalt grad statul, agenti pe care toti contribuabilii ii asociaza cu puterea, cu autoritatea, nu par a lucra cu oameni. Pentru ei contribuabilii au un singur „drept”: acela de a-si plati la termen taxele si impozitele. Din ghearele fiscului nu exista scapare nici in moarte. Asa a fost peste tot. De aceea nu-i de mirare ca rascoalele, revolutiile, miscarile sociale importante si schimbatoare de regimuri politice au fost determinate, aproape fara nici o exceptie, de pauperizarea insuportabila a populatiei cauzata de impunerea excesiva. Dar la noi, asa este si acum!

Detalii tehnice
Data Aparitiei11 ian. 2010
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar Pagini324
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
DE ACELASI AUTOR
Indisponibila
Proprietate intelectuala - Dinca, Ros, Speriusi-Vlad

Proprietate intelectuala

Respectarea drepturilor de autor. Proprietatea intelectuala in afaceri. Procesul civil si proprietatea intelectuala. Ilicitul din domeniul proprietatii intelectuale. Tehnologia, internetul si accesul la creatia intelectuala
69,90 RON 62,91 RON

Dreptul proprietatii intelectuale. Vol. 1

Dreptul de autor, drepturile conexe si drepturile sui generis
129,00 RON 116,10 RON
Indisponibila
Imagine Drept financiar. Sistemul bugetar
DIN ACEEASI CATEGORIE
-15%
In curand
In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

The appearance in law. L’apparence en droit
300,00 RON 255,00 RON
NOU
Codul de procedura fiscala comentat si adnotat 2021 - Emilian Duca

Codul de procedura fiscala comentat si adnotat 2021

legislatie secundara si complementara, jurisprudenta si instructiuni
119,00 RON 107,10 RON