Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Exproprierea pentru cauza de utilitate publica

Practica judiciara
ISBN/ISSN: 978-606-522-551-0
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 31,80 RON
28,61 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

   Cedarea prin expropriere a dreptului de proprietate are caracter de exceptie, conferit atat de Constitutia Romaniei si de Codul civil, cat si de Primul Protocol aditional la Conventia europeana a drepturilor omului. In acord cu dispozitiile Legii nr. 33/1994 – care prevede cadrul legal general in materie –, instantele judecatoresti hotarasc cu privire la expropriere dupa declararea utilitatii publice, precum si cu privire la despagubirile cuvenite proprietarului, atunci cand partile nu au cazut de acord.

   Cartea de fata reprezinta un ghid practic pentru cei implicati in procedurile judiciare de expropriere si de evaluare a cuantumului despagubirilor, a prejudiciului cauzat proprietarului sau altor persoane indreptatite. Avandu-se in vedere multitudinea situatiilor concrete din practica, au fost selectate mai multe spete privind in special stabilirea cuantumului despagubirilor, pentru a reflecta cat mai fidel stadiul aplicarii in jurisprudenta a criteriilor prevazute de lege. De asemenea, sunt prezentate decizii pronuntate in temeiul unor legi speciale, prin care s-au declarat de utilitate publica anumite lucrari de interes national sau local.

   Culegerea mai cuprinde si deciziile in interesul legii ale instantei supreme in legatura cu aplicarea in timp a unor dispozitii din Legea nr. 33/1994, precum si hotarari ale Curtii Europene a Drepturilor Omului in materia exproprierii, pronuntate impotriva Romaniei.

Detalii tehnice
Data Aparitiei12 oct. 2011
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini328
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Noul Cod penal. Codul penal anterior. Prezentare comparativa. Observatii

Noul Cod penal. Codul penal anterior. Prezentare comparativa. Observatii

Prezentare comparativa. Observatii. Ghid de aplicare. Legea penala mai favorabila
56,84 RON 54,00 RON
Indisponibila
Imagine Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Editia 2014

Noul Cod penal. Noul Cod de procedura penala. Editia 2014

Legile de punere in aplicare – corelatii cu vechile reglementari, legislatie conexa, hotarari C.E.D.O., index alfabetic - actualizat 19 februarie 2014
33,70 RON 30,34 RON
DE ACELASI AUTOR