Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Libertatea de apreciere a judecatorului in materia sanctiunilor si masurilor neprivative de libertate

cu referiri la Noul Cod penal si Noul Cod de procedura penala
ISBN/ISSN: 978-973-115-902-7
Editura: C.H. Beck
59,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
   Fundamentandu-si demersul stiintific pe multi-disciplinaritate (Psihologie si Drept), pe experienta sa practica de peste un deceniu in sfera probatiunii, pe valorificarea jurisprudentei interne si a numeroase surse bibliografice interne si internationale la care face trimitere, precum si pe aderenta sa intelectuala si afectiva la evolutia sistemului de probatiune din Romania, autoarea abordeaza, intr-o deosebit de originala si reusita exprimare, o tema juridica extrem de subtila, dar de o permanenta actualitate, care vizeaza cel mai semnificativ moment al actului de infaptuire a justitiei, si anume acela al deciziei pe care judecatorul, in singuratatea camerei de deliberare si in acord cu propria sa libertate de apreciere, se vede obligat sa o pronunte, cu anticiparea mentala a consecintelor hotararii sale si plecand de la premisa ca scopul procesului penal ori scopul pedepsei poate fi atins si prin sanctiuni sau masuri neprivative de libertate.

   Apreciem ca subiectul abordat in aceasta carte va deveni in curand de o importanta covarsitoare si va suscita un interes pe masura, in conditiile in care noile Coduri penal si de procedura penala (adoptate prin Legile nr. 286/2009 si nr. 135/2010) largesc sfera de aplicabilitate a sanctiunilor si masurilor neprivative de libertate, iar viitorul justitiei penale se deschide tot mai generos pe ruta „Organ judiciar decident – Serviciul de probatiune – Beneficiar – Comunitate”.
Prof. univ. dr. Gheorghita Mateut

Capitolul I. Dileme si principii
Capitolul II. „Probatiunea” ca implementare a sanctiunilor si masurilor comunitare. „Serviciul de probatiune” ca autoritate  de implementare
Capitolul III. Dificultati de asimilare a probatiunii in procedurile penale interne actuale si modalitati de surmontare
Capitolul IV. Tabloul legal al sanctiunilor si masurilor comunitare. Aparatul legal al libertatii de apreciere
Capitolul V. Oglinda psihologica a sanctiunilor si masurilor comunitare. Aparatul psihologic al libertatii de apreciere

Detalii tehnice
Data aparitiei27 mai 2011
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini496
Tip copertaCarte brosata