Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Teoria generala a dreptului constitutional. Drept constitutional si institutii politice

Studii universitare de licenta anul I
ISBN/ISSN: 978-606-27-0942-6
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 95,00 RON
85,50 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

Lucrarea Teoria generala a dreptului constitutional. Drept constitutional si institutii politice. Studii universitare de licenta anul I este o editie revazuta si mult adaugita a cursului de Drept constitutional si institutii politice aparut in editii succesive incepand cu anul universitar 1992-1993. Cartea este realizata dintr-o perspectiva interdisciplinara, in care stiinta dreptului constitutional interfereaza, intre altele, cu filosofia politica, sociologia, psihologia politica si istoria. Totodata, autorul isi bazeaza analiza conceptelor fundamentale utilizate in teoria dreptului constitutional pe studiul dreptului comparat. Rezulta, astfel, o cercetare ampla, multidisciplinara, care incorporeaza si imbina intr-o unitate armonioasa informatii din mai multe ramuri ale cunoasterii stiintifice a fenomenelor juridice si politice din societate.

Datorita acestei metodologii de cercetare si de analiza a teoriei constitutiei si a institutiilor politice, studentii dobandesc o perspectiva mai larga si integratoare a mecanismelor de guvernare in statul contemporan. Printre aspectele de noutate, mentionam includerea la finalul unor capitole din lucrare a unor texte esentiale pentru analiza si dezbaterea notiunilor predate, prin care studentii sunt stimulati sa aprofundeze cunostintele acumulate, pentru a-si forma o solida si necesara cultura juridica. Acestora li se adauga intrebari recapitulative care permit autoevaluarea.

Cursul Teoria generala a dreptului constitutional. Drept constitutional si institutii politice. Studii universitare de licenta anul I este structurat in doua mari parti: teoria generala a institutiilor politice si analiza sistemului constitutional romanesc. Sunt explicate pe larg originea si procesul de formare a dreptului si a institutiilor politice, conceptul de putere, legitimitatea actelor de guvernare, principiile constitutionale pe care se bazeaza suprastructura de exercitare a puterii in statul contemporan, dezvoltarea constitutionala a statului roman, raporturile stat-cetatean, drepturile, libertatile si indatoririle fundamentale ale cetatenilor romani.
Datorita modului in care a fost conceputa si alcatuita, lucrarea Teoria generala a dreptului constitutional. Drept constitutional si institutii politice. Studii universitare de licenta anul I capata un incontestabil caracter teoretic si practic, acesta din urma fiind pus in evidenta indeosebi prin analiza intreprinsa de autor asupra fenomenelor cu care se confrunta astazi societatea romaneasca si asupra modului in care autoritatile de guvernare (Presedintele Romaniei, Parlamentul si Guvernul) isi infaptuiesc rolul si functiile constitutionale. Sunt analizate, de asemenea, dintr-o perspectiva critica, decizii pronuntate in jurisprudenta Curtii Constitutionale sau inconsecventele profesionale ale Ministerului Public si ale puterii judecatoresti.

Detalii tehnice
Data Aparitiei31 oct. 2017
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini648
Tip coperta165x235 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
-30%
Imagine Curs de drept civil. Partea generala. Editia a 2-a

Curs de drept civil. Partea generala. Editia a 2-a

editia a 2-a revizuita si adaugita
60,00 RON 42,00 RON
-30%
Legea nr. 165_2013_Roxana Stanciu

Legea nr. 165/2013. Finalizarea procesului de restituire a imobilelor preluate abuziv. Practica judiciara. Vol. I

Finalizarea procesului de restituire a imobilelor preluate abuziv. Practica judiciara. Vol. I
50,00 RON 35,00 RON
DE ACELASI AUTOR
-30%
NOU
Teoria si practica dreptului parlamentar autor Cristian Ionescu

Teoria si practica dreptului parlamentar

Examen de practica jurisdictionala a Curtii Constitutionale
120,00 RON 84,00 RON
Indisponibila
Dezvoltarea constitutionala a Romaniei - Ionescu

Dezvoltarea constitutionala a Romaniei

Acte si documente 1741-1991
189,00 RON 170,10 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE