Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Constitutionalitatea procesului legislativ

Autor: Attila Varga
ISBN/ISSN: 978-973-1720-35-7
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 24,10 RON
21,67 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

Constitutionalizarea dreptului ridica pe o treapta superioara clasica ecuatie constitutionalism si constitutie. El da dimensiuni particulare si noi raporturilor dintre: suprematia Constitutiei si suprematia legii; clasicei piramide juridice a lui Hans Kelsen; conceptului de norma aplicabila intr-un proces concret atunci cand o norma legala contravine celei constitutionale.

In lucrare se valorifica experientele parlamentare in procesul de elaborare a legii si se confrunta acest proces cu exigentele constitutionalizarii. Problemele sunt viu discutate, se propun solutii solid motivate, se identifica perspectivele si se fac propuneri de lege ferenda.

"Fiind valorificarea tezei de doctorat, teza sustinuta cu succes la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, lucrarea de fata are si girul stiintific al unor profesori de incontestabila prezenta in doctrina juridica romaneasca si straina si anume: prof.univ.dr. Nicolae Popa, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie; prof.univ.dr. Cristian Ionescu; conf.univ.dr.Elena Simina Tanasescu. Apare astfel evidenta garantia calitatilor stiintifice, a originalitatii si utilitatii lucrarii. Lucrarea se adreseaza celor implicati in viata parlamentara, juristilor, dar in egala masura si studentilor in domeniul dreptului."  
(prof. univ. dr. Ioan Muraru)

Detalii tehnice
Data Aparitiei21 mai 2007
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini368
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si