Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Contractul de licenta privind brevetul de inventie in dreptul comertului international

ISBN/ISSN: 978-606-27-2584-6
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 100,00 RON
85,00 RON
Disponibilitate: Pretul, numarul de pagini si data aparitiei lucrarii sunt estimative si pot suferi modificari!

Despre carte

Lucrarea Contractul de licenta privind brevetul de inventie in dreptul comertului international  isi propune aprofundarea unor aspecte din domeniul proprietatii intelectuale, privite printr-un filtru civilist, caruia i se adauga tuse din materia dreptului concurentei si a dreptului international privat. In acest fel, autoarea isi propune sa evidentieze faptul ca tema este departe de a fi desueta, aspecte precum stabilirea de redevente, limite ale drepturilor acordate, incheierea de licente in termeni echitabili, rezonabili si nediscriminatorii cunoscand dezbateri aprinse in literatura de specialitate straina, precum si in jurisprudenta instantelor, mai ales a celor britanice, germane, americane si franceze. 

Ca urmare a comparatiei realizate intre sistemele american, francez si roman, se pot evidentia asemanarile si deosebirile dintre aceste sisteme juridice propuse ca reper, cu scopul de a identifica solutia optima pentru interesele partilor contractului de licenta. In completarea acestui demers, cercetarea jurisprudentiala ocupa un loc important, ilustrarea aspectelor de natura practica privind continutul contractului de licenta in dreptul comertului international contribuind la crearea unei imagini mai clare pentru cei implicati activ in procesele de negociere si de redactare a contractelor. 

Lucrarea Contractul de licenta privind brevetul de inventie in dreptul comertului international   este structurata in trei capitole, fiecare relevand aspecte de particularitate determinate de incheierea contractului de licenta privind brevetul de inventie in dreptul comertului international. In considerarea acestui aspect, primul capitol este dedicat unei prezentari generale a notiunilor utilizate, precum si a celor mai importante reglementari incidente. In egala masura, in cadrul acestuia sunt dezvoltate cele mai insemnate clasificari la care recurge doctrina, in functie de maniera in care se configureaza continutul contractului. In continuare, cel de-al doilea capitol este dedicat analizei principalelor drepturi si obligatii care rezulta din incheierea contractului de licenta, urmarind, totodata, si aprofundarea celor mai frecvent intalnite clauze sau practici in aceasta materie. Nu in ultimul rand, ultimul capitol, va permite completarea cercului deschis, prin filtrul domeniului dreptului comertului international, fiind ilustrate regulile privitoare la determinarea instantei competente sa solutioneze litigiile izvorate din contract, precum si legea aplicabila acestuia.

Prin intermediul prezentei lucrari s-a urmarit configurarea matricei normative alcatuita in jurul notiunii de contract de licenta, particularizat la domeniul brevetului de inventie, procedand si la devoalarea „ambientului” juridic care conduce spre incheierea acestuia, precum si a substantei sale obligationale. Inchegarea elementelor, din perspectiva dreptului comertului international, s-a realizat prin firul rosu al determinarii instantei competente sa solutioneze litigiile care isi au izvorul in acest contract, precum si a legii aplicabile. 

Pe fondul dezvoltarii tehnologice, a proceselor de standardizare, precum si a nevoii de asigurare a interoperabilitatii, se poate observa un interes din ce in ce mai accentuat cu privire la contractul de licenta, ceea ce face ca aceasta lucrare sa vina in intampinarea nevoii de aprofundare a contractului de licenta privind brevetul de inventie in dreptul comertului international. 

 

 

Detalii tehnice
Data aparitiei30 nov. 2024
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini435
Tip copertaCarte brosata