Studii: A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti in anul 2010 si Colegiul juridic franco-roman de studii europene, Paris I Panthéon‑Sorbonne. A continuat cu studii de masterat in Dreptul international si european al afacerilor, la Facultatea de Drept a Universitatii Paris I Panthéon‑Sorbonne si un masterat in Drept privat, in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti. Din anul 2015 este doctor in drept (Magna cum laude) al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, in domeniul protectiei drepturilor omului. In acelasi domeniu si in cadrul aceleiasi institutii a finalizat un postdoctorat in anul 2019, urmand, de asemenea, si un stagiu postdoctoral in Dreptul noilor tehnologii la Universitatea Paris Panthéon Assas, in toamna anului 2020.
Activitate profesionala: Este avocat titular al Cabinetului de avocat „Lazar Elena”, fiind specializata in dreptul european al drepturilor omului si in dreptul noilor tehnologii. La finalizarea studiilor, s‑a alaturat corpului profesoral al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, in cadrul careia preda materiile Drept international public, Organizatii si Relatii Internationale si Dreptul european al internetului, in calitate de conferentiar universitar. A lucrat ca expert la EUROJUST in cadrul proiectului Euromedjustice, pe problematica protectiei datelor personale in cadrul procedurilor de cooperare judiciara, iar in prezent activeaza ca expert pentru Institutul International de la Siracusa pentru justitie penala si drepturile omului. Totodata, este redactor executiv al Revistei Romane de Drept International (www.rrdi.ro).
Publicatii: Dintre cele mai importante lucrari publicate, amintim: “La jurisprudence CEDH post Barbulesu dans le contexte de surveillance des employées – évolution et conséquences”, in Noua Revista de Drepturile Omului nr. 1/2018; “Juridiction et cybercriminalité”, in Revue TIC, Innovation et droit international, Ed. Pedone, 2017; “The Role Played by the Kadi Judgements to Articulating the UN Legal System with the EU Legal System”, in Revista Romana de Drept International, iunie‑decembrie 2016; “Los ciberataques: una noción sin tipificación, pero con un futuro”, Anuario de Derecho Internacional, vol. 22/2018; “L’impact de l’intelligence artificielle sur les relations de travail à la lumière du système CEDH”, in Noua Revista de Drepturilor Omului nr. 3/2019; Data protection Regulations: Overview of the Romanian Legislation and Deficiencies, Springer International Publishing, 2020 (coautorat); Dreptul european al internetului (in coautorat), doua editii, Ed. Hamangiu, Bucuresti (ed. a 2‑a, 2024); Regimul juridic european al prelucrarii datelor cu caracter personal (in coautorat), Ed. CH. Beck, Bucuresti, 2023; „Utilizarea IA si a noilor tehnologii in detrimentul cetatenilor. Sistemul de credit chinez”, in Curierul Judiciar nr. 9/2021, vol. 20; „Operatiunile cibernetice si reglementarea juridica lacunara a acestora in dreptul international”, in Curierul Judiciar nr. 11/2021, vol. 20; “Privacy and Security of Health Data‑What's at Stake?”, in Regulating cyber technologies, World Scientific Connecting Great Minds, 2022; “Disinformation over covid – has the sanction regime in Romania been effective”, in Media Regulation during the Covid‑19 Pandemic, Ethic Press, 2023; “AI discrimination in the light of the ECHR system”, in volumul Artificial Intelligence. Crime, War, and Justice, Ethic Press, 2023; Dreptul inteligentei artificiale. O scurta introducere, Ed. Hamangiu, 2024.
actualizat septembrie 2024