Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul asigurarilor ed 4

editia a 4-a
Autor: Vasile Nemes
ISBN/ISSN: 978-606-522-888-7
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 52,98 RON
47,68 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

In contextul actual al economiei de piata marcata de fluctuatii si incertitudini financiare, asigurarea se impune ca o componenta necesara in activitatea persoanelor fizice si juridice. Lucrarea de fata examineaza atat aspectele teoretice, cat si cele practice specifice operatiunilor de asigurare, acordand o atentie deosebita reglementarilor noului Cod civil, normelor europene si celor emise de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Sunt analizate: terminologia specifica; particularitatile activitatii de asi­gurare si societatile de asigurare; redresarea financiara si falimentul societatilor de asigurare; contractul-cadru de asigurare si principalele categorii de asigurari (asigurarea de persoane; asigurarile de credite, de garantii si de riscuri financiare; asigurarea de raspundere civila). Dintre acestea, o atentie speciala este acordata asigurarilor obligatorii: asigurarea obligatorie de malpraxis medical; asigurarea obligatorie R.C.A. si asigurarea obligatorie a locuintelor.

Autorul este conferentiar universitar doctor la Facultatea de Drept, Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucuresti si avocat in Baroul Bucuresti. Dubla sa experienta de teoretician si practician ofera o abordare completa, lucrarea fiind un instrument indispensabil deopotriva pentru studentii facultatilor de drept, cat si pentru toti cei interesati de elementele esentiale ale activitatii de asigurare.

Detalii tehnice
Data Aparitiei26 oct. 2012
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar Pagini336
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si