Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dreptul familiei. Bibliografie selectiva

ISBN/ISSN: 978-606-39-0613-8
Pret de coperta: 55,00 RON
49,50 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Lucrarea Dreptul familiei. Bibliografie selectiva se dovedeste a fi, in primul rand, un sprijin si un instrument in cercetarea stiintifica, in activitatea didactica, precum si in practica de zi cu zi. In al doilea rand, lucrarea oglindeste evolutia istorica a relatiilor de familie din tara noastra, putand fi urmarite si posibilele sau eventualele influente externe determinate de evolutia istorica sau de factorii politici, sociali ori economici care au fluctuat de-a lungul vremurilor.
 
 Cercetand volumul de fata ne putem da seama ca secolul al XX-lea si inceputul secolului al XXI-lea au reprezentat pentru dreptul familiei o reala „renastere”, nu numai datorita publicarii unor monografii si studii care tratau probleme particulare sau generale (care se regasesc cuprinse in acest indice), ci si datorita faptului ca aceasta perioada a dus la (re)chestionarea naturii insesi a dreptului familiei si, prin aceasta, a naturii si a valabilitatii institutiilor fundamentale ale acestuia.
 
Criteriile de ordonare a referintelor bibliografice se regasesc pe doua segmente. Primul este cel al ordinii alfabetice a autorilor. Din punct de vedere tematic bibliografia este selectata in contextul principalelor institutii ale dreptului familiei: casatoria, filiatia, adoptia, autoritatea parinteasca si obligatia legala de intretinere.
 
Utilitatea informativa si aria larga a destinatarilor ofera lucrarii un loc aparte in peisajul publicistic. Dezideratul cuprinderii universului bibliografic reprezentativ al dreptului familiei este optim realizat in aceasta prima editie, care urmeaza a se imbogati in pas cu realizarile stiintifice ale autorilor. Rostul indicelui bibliografic de dreptul familiei este de a fi, intre altele, memoria timpului juridic.

Prof. univ. dr. Calina Jugastru

Detalii tehnice
Data Aparitiei11 iun. 2020
Categorie generalaVariae
Numar Pagini332
Tip coperta170x240 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Dreptul familiei. Regimuri matrimoniale. Sinteze. Teste grila

Dreptul persoanelor. Dreptul obligatiilor

secvente in actualitatea Codului civil
41,40 RON 37,28 RON
DE ACELASI AUTOR