Tranzactiile de valori mobiliare

ISBN/ISSN: 978-606-27-2039-1
Editura: Hamangiu
versiunea tiparita
90,00 ron
Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
versiunea digitala
54,00 LEI

Tranzactiile de valori mobiliare reprezinta teza de doctorat a autorului (apreciata cu distinctia MAGNA CUM LAUDE) si este elaborata pe baza cadrului legislativ in vigoare la data sustinerii sale (17.07.2008). Publicarea lucrarii, in anul 2022, in forma de la data sustinerii publice, se realizeaza, in principal, in scopul indeplinirii criteriului C1 „Performanta de fond” prevazut in Ordinul nr. 6129/2016 al Ministrului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice – teza de doctorat publicata la o editura cu prestigiu recunoscut in domeniul stiintelor juridice.

Cu toate ca legislatia ce reglementeaza piata de capital si activitatile bursiere a suferit, intre timp, numeroase schimbari, aceasta carte poate reprezenta in continuare o sursa valoroasa de informatii pentru persoanele interesate de tranzactiile cu valori mobiliare, gratie documentarii temeinice si analizei aprofundate pe care autorul o realizeaza principalelor institutii ce alcatuiesc arhitectura juridica a unui domeniu ultra-specializat si (poate, tocmai de aceea) inca prea putin abordat in literatura romana de specialitate.

Prima parte a cartii ofera o prezentare generala a pietei de capital si a principalelor valori mobiliare tranzactionate pe pietele bursiere, respectiv, titlurile de capital (actiunile, drepturile de preferinta si warrant-ele, titlurile de participare si certificatele de depozit), titlurile de credit (obligatiunile ipotecare, titlurile de stat si obligatiunile municipale, euro-obligatiunile) si derivatele financiare.
In partea a doua este analizat in detaliu regimul juridic al tranzactiilor de valori mobiliare si alte instrumente financiare, mai intai cadrul institutional si participantii la piata de capital, apoi ofertele publice de valori mobiliare si mecanismul propriu-zis al tranzactiilor, ultimele doua capitole fiind dedicate abuzului de piata, respectiv, operatiunilor transfrontaliere.

Septimiu PANAINTE este conferentiar universitar si director al Departamentului de Drept privat din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

detalii
De acelasi autor - Septimiu Panainte

Scoala Dreptului Organic

Aplicatiile cercurilor Centrului Robertianum de Drept Privat al Facultatii de Drept, Universitatea „Al.I. Cuza”, Iasi
50,00 ron
Indisponibila

Drept european al muncii

Principalele directive. Jurisprudenta CJUE. Conformitatea dreptului national
80,00 ron 52,00 ron
Din aceeasi categorie - Dreptul afacerilor

Piata de capital. Editia 2025

Legea nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata Comentarii si explicatii pe articole Adnotari cu drept comparat Adnotari cu jurisprudenta
170,00 ron
NOU

In honorem Nicolae Popa

Audi alterum parte
150,00 ron
NOU
Alti clienti au cumparat si

Informatiile clasificate

Practica judiciara comentata

Dreptul relatiilor dintre profesionisti si consumatori

Formarea contractelor. Obligatia de informare si de consiliere. Practici comerciale incorecte. Publicitate inselatoare. Clauze abuzive. Garantia de conformitate. Raspunderea pentru conformitatea produselor
165,00 ron 82,50 ron
WhatsApp Phone