Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Vespasian V. Pella - Reper romanesc in dreptul international

Autor: Aurora Ciuca
ISBN/ISSN: 978-606-27-1795-7
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 40,00 RON
36,00 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

„Intre dreptul international penal si Vespasian Pella este o relatie de sinonimie aproape perfecta – munca lui Vespasian Pella si ideile sale se identifica profund cu ceea ce intelegem in prezent prin dreptul international penal.

Cu totul inovator pentru vremea sa, proiectul sau de capatai, o curte penala internationala cu caracter permanent, a devenit realitate decenii mai tarziu, cand, in 1998, Statutul de la Roma al Curtii Penale Internationale a intrat in vigoare. Piatra de temelie fusese pusa, inca din perioada interbelica, de Pella, care a crezut cu incapatanare si viziune in idealurile unei lumi fara impunitate si fara victime lipsite de speranta ca li se va face dreptate pentru ororile suferite. Pella a crezut ca nu poate fi pace daca nu se face dreptate, exact asa cum azi no peace without justice este ceea ce ghideaza lupta impotriva impunitatii pentru cele mai grave infractiuni care socheaza constiinta umana. (...)

Calauzita si inspirata de personalitatea reputatului jurist si diplomat roman, diplomatia romana a fost profund implicata in proiectul Curtii Penale Internationale, idee pe care a sustinut-o si promovat-o cu tarie. Astazi, Romania sustine fara ezitare activitatea acestei instante internationale si principiile pe care se fundamenteaza si care o calauzesc. Curtea Penala Internationala face parte integranta din lupta imensa pe care umanitatea o are de dus in apararea pacii si securitatii internationale si a idealurilor sale. Aceasta lupta este pariul omenirii cu ea insasi, pe care umanitatea nu il poate pierde. Pentru acest ideal a militat Pella, iar numele ii va ramane legat de acest ideal, atata timp cat obiectivul fundamental al pacii va fi urmat.

Salut, asadar, prezentul demers publicistic al doamnei profesor Aurora Ciuca, dedicat complexei, amplei si variatei activitati a lui Vespasian Pella in domeniul dreptului international penal, dar nu numai. Cu dedicare, atentie spre detaliu si pasiune, acest volum prezinta elocvent imensul efort al distinsului diplomat, jurist si profesor roman – de la demersurile sale pentru recunoasterea raspunderii penale internationale a statelor la scoaterea in afara legalitatii internationale a actului de agresiune, de la codificarea dreptului international penal la promovarea asidua a conceptului Curtii Penale Internationale, de la mai putin cunoscutele contributii ale sale privind reprimarea pirateriei la promovarea drepturilor femeilor si copiilor si chiar la sustinerea idealurilor de unificare europeana.
    Sunt convins ca acest volum va reprezenta un nou reper important in cunoasterea personalitatii remarcabile a lui Vespasian Pella si a contributiilor sale fundamentale la dezvoltarea dreptului international”.

Profesor dr. Bogdan Aurescu,
(fragmente din Prefata acestui volum)

Detalii tehnice
Data Aparitiei11 aug. 2021
Categorie generalaVariae
Numar Pagini220
Dimensiune145x205 mm
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR

Memorandum pentru pace

Protectia pacii prin dreptul intern
40,00 RON 36,00 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE
-15%
In curand
In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

The appearance in law. L’apparence en droit
300,00 RON 255,00 RON
-15%
In curand
Admitere INM. Admitere magistratura. Drept penal. Drept procesual penal

Admitere INM. Admitere magistratura. Drept penal. Drept procesual penal

Culegere de teste pentru proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice
50,00 RON 42,50 RON
-15%
In curand
Traficul de fiinte umane si exploatarea persoanelor vulnerabile _ Teodor Manea, Giulia Sologon

Traficul de fiinte umane si exploatarea persoanelor vulnerabile

Aspecte de doctrina si practica judiciara
55,00 RON 46,75 RON