Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Pierderea proprietatii in favoarea statului. Jurisprudenta C.E.D.O.

ISBN/ISSN: 978-606-522-812-2
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 23,10 RON
20,81 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere

In seria de culegeri privind jurisprudenta C.E.D.O., o doua carte, dupa cea care vizeaza arestarea si detentia, este dedicata dreptului de proprietate, domeniu ceva mai recent in jurisprudenta Curtii, dar care prezinta interes in continuare, in contextul modificarii perceptiilor juridice si sociale asupra proprietatii.

In conditiile in care hotararile Curtii Europene privind proprietatea sunt cunoscute mai cu seama in raport de problema imobilelor nationalizate, am considerat prioritara publicarea acestei carti, care incearca sa sintetizeze ultimii ani de jurisprudenta in materia protectiei proprietatii, astfel cum este aceasta garantata prin art. 1 din Protocolul nr. 1 aditional la Conventie, extinzandu-ne insa cercetarile si asupra altor probleme de interes (dreptul la pensie si alte asigurari sociale, confiscarea si sechestrarea, raporturile de locatiune, executarea hotararilor judecatoresti).

Precum toate celelalte lucrari care compun sau vor compune aceasta serie, si cea de fata si-a propus sa acopere un eventual gol de informatie intr-o maniera cat mai sintetica, incercand sa surprinda aspectele esentiale ale fiecareia dintre cele 130 de cauze rezumate.

Radu Chirita (coordonator)

Detalii tehnice
Data Aparitiei20 iul. 2012
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini216
Tip copertaCarte brosata